Belföld

Kimaxolta a magyar sofőr: jogsi nélkül, nyomkövetővel a lábán, ittasan vezetett, átment a piroson és nekiment egy rendőrautónak

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.04 | 11:48

Ittasan, jogosítvány nélkül, nyomkövetővel a lábán próbált elmenekülni a rendőrök elől egy férfi Budapesten, menekülés közben balesetet is okozott a 45 éves férfi.

A járőrök az egyik Kőbányai úton lévő ellenőrzőponton akartak igazoltatni egy autóst 2022. január 1-jén 7 óra 50 perckor, azonban a gépkocsi vezetője a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály járőrei az autó után mentek, a sofőr eközben három piros lámpán is áthajtott, és az egyik rendőrautónak is nekiütközött. A sofőrt végül a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton sikerült megállítani.

123rf

Később kiderült, a férfi azért akart elmenekülni a rendőrök elől, mert az alkoholszonda és a kábítószergyorsteszt is pozitív értékeket mutattak. A továbbiakban büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet. A három piroson való áthajtás miatt közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.

A rendőrség szilveszter napján és az újév első napján is ellenőrzéseket tartott az ittas sofőrök kiszűrése miatt. Budapest területén összesen 30 szabálytalan autóssal szemben intézkedtek, 18 esetben volt ittas a sofőr. Közigazgatási bírságot hét ittas vezetőre szabtak ki, két sofőrnek pedig azért, mert figyelmen kívül hagyta a behajtani tilos táblát, vagy áthajtott egy piros lámpán.

Engedély nélküli vezetés, kötelező felelősségbiztosítás hiánya, illetve forgalomból kivont járművel való közlekedés miatt három emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést. Ezen kívül záróvonal átlépése, kézben tartott mobiltelefon használata, valamint gyermekbiztonsági rendszer hiánya miatt négy embert bírságoltak meg a helyszínen. A rendőrök egy embert rosszullét miatt segítettek a kórházba juttatni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.