Belföld

Általában tiszta a lelkiismeretem! – Megszólalt az újbudai rendőrgyilkos

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.14 | 18:18

A férfi nem tett vallomást a kihallgatása során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben két rendőr megsérült, a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt.

rendorgyilkossag
Fotó: RTL / videó

Az utcára menekülő ámokfutót végül az egyik megsérült rendőr lábon lőtte, majd elfogták.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy

a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi nem tett vallomást a kihallgatása során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Az ügyészség indítványozta a csütörtök éjjel Újbudán egy rendőrt halálra késelő és két másikat megsebesítő férfi letartóztatását – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szombaton az MTI-vel.

A Bors beszámolója alapján hatalmas a rendőrségi készültség abban a kórházban, ahol a késelőt őrzik, a lap szerint a támadót az egyik első emeleti kórteremben tartják őrizetben.

A férfi tudatánál van, és szívélyesen üdvözölte újságírónkat. Mikor a Bors kollégája megkérdezte tőle, hogy helytálló-e az a hír, hogy a lábon lövése miatt amputálni kellett a végtagját, mosolyogva mutatta, hogy megvan mindkét lába, azokat csupán kötés borítja – írja a Bors.

A lap kérdésére, miszerint a január 12-i események után, és azok ismeretében, hogy egy ember az életét vesztette, tiszta-e a lelkiismerete. A férfi ezt válaszolta:

Általában tiszta a lelkiismeretem!

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester. A másik két sebesült rendőr állapotáról itt írtunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.