Belföld

Nem sikerült a nyelvvizsga, szerzett egyet, így lett doktor – de most lebukott!

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.16 | 07:18

Kellemetlen.

Egy nő, aki épp a PhD-je megszerzésére készült, úgy döntött, hogy a disszertáció védése előtt tisztességtelen módon jár el. A Győri Járási Ügyészség  közleményéből kiderült, hogy a nő sikeresen teljesítette az abszolutóriumot, majd 2016-ban elindította a fokozatszerzési eljárást. Azonban a disszertáció védésére csak akkor kerülhetett sor, ha a jelölt bemutatta, hogy a már meglévő nyelvvizsgáján felül legalább egy élő nyelvből rendelkezik alapfokú, C típusú nyelvvizsgával.

A nő ennek fényében 2018 őszén egy német nyelvű, alapfokú, C típusú nyelvvizsga-bizonyítványt küldött be a doktori iskolának. Ezt követően engedélyezték a disszertáció védését, és 2019 tavaszán a nő meg is szerezte a PhD fokozatot. Azonban a későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy a benyújtott nyelvvizsga-bizonyítvány hamis volt, és az elkövető így hamis magánokirat felhasználásának vétségét valósította meg.

Az ügyészség szembenézve a ténnyel, hogy a gyanúsított beismerő vallomást tett, feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló