Belföld

Kiderült mikor temetik Sas Józsefet

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.17 | 17:18

A legendás humorista büszke volt zsidó származására, még ha szigorúan véve nem is tartotta a vallási szokásokat. Így nagyon rövid idő múlva meg kell kapnia a végtisztességet.

A szombat éjjel elhunyt legendás humorista büszke volt zsidó származására, még ha szigorúan véve nem is tartotta a vallási szokásokat. Így nagyon rövid idő múlva meg kell kapnia a végtisztességet írja a Ripost.

Sas József életéért mindent megtettek orvosai, de a legyengült szervezete végül képtelen volt megküzdeni a koronavírussal. Bár a humorista legenda sosem kérkedett származásával, büszke volt zsidó gyökereire, hiszen ez jelentette számára a kapcsolódási pontot édesapjával, aki Auschwitz-ban lelte halálát a II. világháború alatt, ezért  József egyik legjobb barátja, Beregi Péter úgy gondolja, hogy zsidó hagyományok szerint vesznek majd végső búcsút tőle, ami annyit jelent, hogy három napon belül el kell végezni a szertartást.

Józsi amellett, hogy istenfélő ember volt, nagyon büszke volt zsidó gyökereire, hiszen ez a fajta öntudat a tragikus sorsú édesapjára emlékeztette őt. Igaz, hogy nem tartotta a hagyományokat, de mégis úgy vélem, hogy zsidó szertartáson veszünk majd tőle végső búcsút.

– mondta a Ripostnak a gyászoló jóbarát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.