Belföld

Robbanás történt Zircen – két embert mentőhelikopterrel szállítottak kórházba

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.17 | 13:48

Veszélyes anyag nem került a levegőbe, a káresemény körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Kedd délután két mentőhelikopter és három mentőautó érkezett Zircre, amit tűzoltó- és rendőrautók követtek. A 82-es főúton túl, az ipari park közelében lakók nagy robajt hallottak: állítólag a kazán robbant fel, amelynek következtében lerepült az épület teteje.

A veol.hu úgy tudja, hogy egy fém-újrahasznosító üzem működik a helyszínen.

Az Országos Mentőszolgálat pedig arról tájékoztatott: „A helyszínre két mentőhelikoptert és több mentőgépkocsit is riasztottunk, a helyszínről két középkorú férfit súlyos-életveszélyes állapotban légi úton, további négy középkorú férfit könnyebb sérülésekkel földi úton szállítottak bajtársaink kórházba”. Soron kívül Videón a tószegi kettős emberölés gyanúsítottjának elfogása, aki mindent beismert

A lap szerint a zirci ipari területen lévő, zirci székhelyű cégnél, ahol a baleset történt, fém-újrahasznosítással foglalkoznak, többek közt hőkezeléssel távolítják el, mondhatni leégetik a festéket fémekről, és e folyamat közben történt meg a baj.

Az eset körülményeinek kivizsgálása a szakemberekre tartozik

– teszik hozzá.

Az égésplasztikai ügyelet vezetője is megvizsgálta, ellátta őket. Légúti égési sérülések gyanúja miatt intubálták mindkettőjüket, jelenleg az intenzív osztályon vannak, állapotuk súlyos, de stabil. A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldala szerint vélelmezhetően technológiai meghibásodás miatt történt a robbanás. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor helyszíni mérései alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe, a káresemény körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.