Belföld

Orbán több milliárd forintunkból reklámozza, hogy csak 1,4 millió magyar van

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.25 | 09:48

Orbán szerint a „magyarok 97 százaléka nemet mondott a szankciókra”.

A legutóbbi, nyögvenyelős, az érdektelenség miatt meghosszabbítgatott fideszes konzultáció ellenőrizhetetlen eredményét óriásplakátokon fogja reklámozni Orbán Viktor kormánya.

„A magyarok döntöttek: 97 % NEM a szankciókra” – lesz az üzenet, ami számos problémát vet fel.

A fideszkormány konzultációját, a kitöltés határidejének meghosszabbítása és a teljesen ellenőrizhetetlen internetes kitöltés lehetővé tétele után végül összesen állítólag 1,4 millió ember töltötte ki. Ez a méregdrága plakátkampány szerint a magyarok 97 százaléka, akik ezek szerint „nemet mondtak” a fideszes képviselők által amúgy minden esetben eminens diák módjára megszavazott Oroszország ellen hozott európai uniós büntetőintézkedésekre.

Az Európai Unió Eurobarométer kutatóintézete Orbánékkal szemben

valódi közvélemény-kutatást végzett, amiből kiderül, hogy az oroszbarát Fidesz-kormány állításával szemben Magyarországon a megkérdezettek 72 százaléka támogatja az EU gazdasági szankcióit, és csak 22 százalék ellenzi azt. A legújabb

fideszes „konzultáció” eredményét már konkrétan kiröhögte az Európai Bizottság.

Amikor rákérdeztek, a Bizottság szóvivője, Peter Stano csak annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy „tudomásul vették a magyarországi konzultáció eredményét és a nagyon alacsony részvételt is”. Erre a fideszes narratívát erősítő konzultációra amúgy a megélhetési válság közepén

több, mint 2,7 milliárd forintot pazarolt el Orbán kormánya

– és ebben még nincs benne a Fidesz közeli cégek által végzett reklámozás ára óriásplakátokon, tévében, online és nyomtatott sajtóban.

Telex


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló