Belföld

Ilyen idő várható ma:

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.28 | 07:18

A Kárpát-medence időjárására egyre inkább a jelenleg még tőlünk nyugatra levő melegfront lesz hatással.

A Kárpát-medence időjárására egyre inkább a jelenleg még tőlünk nyugatra levő melegfront lesz hatással, így térségünkben is csapadékra kell készülni. Az erőteljes melegadvekció miatt már a kezdeti havazás mellett egyre nagyobb területen eső lesz a jellemző.

Hajnalban nyugat felől felhősáv érkezik, amely napközben kelet felé vonul és szakadozik. Délutántól megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, estére a legtöbb helyen már erősen felhős lesz az ég. Szerdán számottevő csapadék nem várható, estétől viszont előbb északkeleten, majd északnyugaton gyenge havazás, hószállingózás előfordulhat. A csütörtök napközbeni átmeneti száraz időszakot követően estétől északnyugat felől egyre több helyen eső, havas eső, északkelet felé haladva már inkább havazás valószínű. Szerdán az északnyugati, csütörtökön este már a délnyugati szelet a Dunántúlon erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -6 fok között valószínű, de az északi fagyzugos helyeken -10 fokot, illetve ettől alacsonyabb értékeket is mérhetünk.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 és 7 fok között alakul.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.