Belföld

Nálad is kopogtathat a NAV napokon belül

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.30 | 15:48

Az ADÓtraffipax előrejelzése szerint több vármegyében, valamint a főváros több pontján lehet számítani az adóhatóság ellenőreire. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy a NAV előzetes figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.

Az uzletem.hu összeszedte azokat a helyeket, ahol operatív ellenőrzéseket tarthatnak a jövő héten.

Észak-Budapesten február 1. és 10 között ellenőrzik a sport-, fitnesz- és edzőtermi szolgáltatókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. Dél-Budapesten a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat ellenőrzik, amelyek székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Bács-Kiskun vármegyében január 31-én kedden Kerekegyházán, Kunadacson és Kunbaracson, január 30 és február 5 között pedig Kiskunhalason ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya vármegyében január 30. és február 5. között lehet számítani az ellenőrökre. Szerdán Pécsett, az éttermekben, csütörtökön a harkányi piacon, pénteken pedig szintén Pécsett, az iskolabüfékben vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Heves vármegyében a megyei papír- és írószerüzletekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében kedden Jászberényben és annak környékén, szerdán pedig Tiszafüred és környékén ellenőriznek. Csütörtökön Szolnokon és környékén, pénteken pedig Jászboldogházán és környékén csapnak le a navosok. A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.. A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom vármegyében január 30. és február 3. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegyében hétfőn a Bátonyterenyei járásban, kedden a Pásztói járásban, szerdán a Szécsényi járásban, csütörtökön a Balassagyarmati járásban,, pénteken pedig a salgótarjáni járásban lehet ellenőrzésekre számítani. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Somogy vármegyében a  4–5. héten azoknál az adózóknál ellenőriz, ahol az online pénztárgépekből érkező adatok alapján az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés. Az ellenőrzések a vármegye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét, valamint a 2022. év végi leltárak meglétét is vizsgálják a revizorok.

Tolna vármegyében hétfőn Simontornyán, kedden Bonyhádon, szerdán Szekszárdon, csütörtökön Dombóváron, pénteken pedig Decsen és Őcsényben jelennek meg a revizorok.

Veszprém vármegyében január 30. és február 10. között a ruházati kiskereskedéseket ellenőrzik az egész megyében. A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala vármegyében január 23. és február 10. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják, valamint forgalomszámlálásra is sor kerülhet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló