Belföld

Megcsappant Rogán Antal vagyona: 371 millió forintot vert el fél év alatt

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.01 | 18:18

Éjfél után közzétették a kormánytagok és parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatait, amit a november 1-jén fennálló állapot szerint kellett kitölteniük.

Komoly költekezésekbe kezdett Rogán Antal nyár óta – írja a Telex az államtitkár vagyonnyilatkozata alapján. Rogán május végén még 616 millió forintos megtakarításról számolt be.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án.
MTI/Balogh Zoltán

A most közzétett vagyonnyilatkozata szerint azonban november elején már csak 245 millió forintot tartott takarékbetétben.

Hogy mégis mire költött el 371 milliót, az nem derül ki a dokumentumból.

Azt sem lehet kizárni, hogy házat vett a kabinetminiszter, az új vagyonnyilatkozati szabályok szerint ugyanis a képviselőknek nem kell beírniuk azt az ingatlant, ahol élnek. 2 millió forinttal csökkentette a tartozásait Rogán, így már csak 15,9 millióval tartozik egy meg nem nevezett magánszemélynek.
Államtitkári és képviselői fizetése mellett Rogánnak van még egy bevételi lába:

a találmánya.

Havi 24 millió forintot kapott tavaly találmányhasznosítási díjként a Mobilsign Kft.-től Rogán Antal. Tavaly ennél többet, 408 millió forintot vallott be ezen a címen. A Népszabadság 2016-ban írta meg, hogy Rogán egy elektronikus aláírási eljárás feltalálója, a fideszes politikus 2017 óta jelentős összegeket tüntet fel vagyonnyilatkozatában ennek eredményeként.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló