Belföld

Szén-monoxid-mérgezést kaphatott hét tanuló egy budaörsi általános iskolában

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.02.01 | 13:18

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával hét tanulót szállítottak kórházba a mentők szerdán egy budaörsi általános iskolából - közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Az intézményt kiürítették.

Fotó: Pixabay

A tájékoztatás szerint az iskola egyik osztályának több diákja jelezte a tanítás idején, hogy nem érzi jól magát.

A 10 év körüli gyermekek hányingerre és szédülésre kezdtek panaszkodni, így az iskola pedagógusai a mentők segítségét kérték.

A mentőszolgálat munkatársai hét egységgel érkeztek a helyszínre, ahol az életmentők táskáján megszólalt a szén-monoxid-jelző, ez egyértelművé tette azt, hogy mi okozza a panaszokat.

Így a katasztrófavédelem segítségét kérték, akik azonnal kiürítették az iskolát, majd a mentők megkezdték a diákok ellátását.
Az időben érkezett segítségnyújtásnak köszönhetően a mentők végül a gyermekeket stabil állapotban szállították kórházba

– írták.

Csámpai Attila őrnagy, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy a riasztáskor 495 diák és 48 dolgozó tartózkodott az iskolában, ők valamennyien időben elhagyták az épületet.

Ismertetése szerint a tűzoltók ezt követően méréseket végeztek előbb abban a tanteremben, ahol a gyermekek rosszullétre panaszkodtak, majd a tanintézmény további helyiségeiben is, de szén-monoxid jelenlétét a levegőben nem tudták kimutatni.
Az eset körülményeinek tisztázására a katasztrófavédelem további vizsgálatot folytat

– tette hozzá a szóvivő, aki közölte azt is, hogy a kiürítést követően a gyermekeket egy biztonságos és fűtött helyiségben, az iskola tornacsarnokában helyezték el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló