Belföld

Vízumkényszer visszaállításával büntethet minket az USA, Orbán korrupt rendszere miatt

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.02 | 11:48

A korrupt politikusok beutazási tilalmát és a vízummentesség eltörlését tervezi Washington Orbán miatt.

A Magnyickij-törvény egyes, magyar politikusokkal szembeni alkalmazása mellett Magyarország elleni jelentős utazási korlátozásokon gondolkodik az Egyesült Államok – a vízumkényszer sem kizárt. David Pressman nagykövet a hét elején visszautazott Washingtonba, hogy Antony Blinken külügyminiszterrel és a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának vezetőivel konzultáljon az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokról.

A Magnyickij-törvény értelmében korrupció

és emberi jogok megsértésében bűnös külföldi döntéshozókkal szemben vezethetnek be beutazási tilalmat az USA-ba – írja a 444.hu. Ben Cardin, a Szenátus külügyi bizottságának elnöke már közleményt is kiadott a lehetséges korlátozásokról, miután megbeszélést folytatott Pressmannal.

Súlyos aggodalmaim vannak a jelenlegi magyar kormány iránya miatt, melynek tagjai rendszeresen olyan módon támadják Biden elnököt és Pressman nagykövetet, aminek elképzelhetetlennek kellene lennie egy amerikai szövetségestől. A Biden-adminisztrációnak meg kell vizsgálnia, hogy Magyarország

valóban olyan megbízható partner-e,

hogy megérdemli a vízummentességi programban való részvételt. A korrupció mértékét tekintve pedig megfontolják, hogy szankciókat kezdeményezzenek-e a globális Magnyickij-törvény alapján – írja közleményében Cardin.

Jó nagyot rúgtak az oroszok Orbánba ezzel a döntéssel


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló