Belföld

A politikai elemző szerint Orbán Viktor megalázta Novák Katalint

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.09 | 12:18

Török Gábor szerint vége az államfő politikai karrierjének, akkor is, ha hivatalban marad.

Török Gábor először csak egy selyemzsinór fotójával reagált Orbán Viktor alkotmánymódosító bejelentésére, később azonban elemezte is a kialakult helyzetet – írja a 24.hu.

Közösségi oldalán azt írta, Novák Katalin politikai karrierjének vége, még akkor is, “ha ezt egyelőre nem veszi észre, és még akkor is, ha esetleg hivatalban marad”.

A kegyelmi ügy két közjogi főszereplője az előterjesztő-ellenjegyző Varga Judit és a kegyelemről szóló döntést meghozó Novák Katalin. Utóbbi politikai karrierjének (ezalatt értve azt, hogy van-e politikai jövője) vége, még akkor is, ha ezt egyelőre nem veszi észre, és még akkor is, ha esetleg hivatalban marad.

Mint írja, az államfő azt az alkotmánymódosítást fogja “jó szívvel aláírni”,

amely arról szól, hogy ne írhasson alá többet a mostanihoz hasonló kegyelmi döntéseket… Ha ezt átgondolja, világossá válik számára, hogy ennél nagyobb megalázás elnököt nem nagyon érhet az őt megválasztó és támogató politikai többség részéről.

Török Gábor véleménye szerint a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit politikai kára még nem látszik ennyire világosan, “de nyilvánvaló, hogy ebben az ügyben ő is roncsolódik”.

nem lenne meglepő, ha végül mégsem Varga Judit állna a párt EP-listájának élén.

A politikai elemző kiemelte, a valódi főszereplő Orbán Viktor, “a végső politikai felelősség nyilván az övé, és a legnagyobb politikai kockázatot is neki kell vállalnia.”

Elképzelhetetlennek tartom, hogy Mádl Ferenc, Sólyom László vagy éppen Áder János átegedett volna egy ilyen kegyelmi kérvényt, hogy – bármi és bárki is állt az előterjesztés hátterében – ne szólalt volna meg a vészcsengő a hivatalban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Gasztró
Jó hír a sör szerelmeseinek!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 07.