Belföld

Ilyen időre készülj holnap: helyenként -20 Celsius-foknál hidegebb is lehet

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.12 | 19:41

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

A hazánkat északkeleti irányba elhagyó mediterrán ciklon egyre nagyobb területen okoz havazást Kelet-Európában, mivel hátoldali áramlási rendszerében egyre nagyobb térséget hódít meg a hideg, sarkvidéki levegő. Szombat estig a Kárpát-medence időjárására egyre inkább a korábban említett északra található anticiklon lesz befolyással.

Szombat délutánig az ország döntő részén derült vagy gyengén felhős idő várható. Ugyanakkor péntek délután a keleti megyékben felhőátvonulásokra számíthatunk, szombaton késő délutántól pedig az északi megyék fölé vastagabb felhők érkeznek. Számottevő csapadék nem valószínű, péntek délután csupán délkeleten lehet néhol hószállingózás, szombaton elvétve alakulhat ki hózápor. Az északnyugati szél péntek délután és szombaton többfelé lesz erős, éjszakára azonban kissé mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -16 fok között várható, de a havas, derült, szélvédett északi völgyekben, illetve az Alföld hóval borított részein -20 foknál hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában -1 és -7 fok között alakul.

Láttad már legújabb videónkat? Ha nem nézd meg mielőtt továbbgörgetnél!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló