Belföld

Magyar Péter: “Ha én lennék Rogán Antal, nagyon vigyáznék arra, hogy Magyar Péternek ne essen semmi baja”

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.12 | 10:48

Varga Judit exférje a Partizán vendége volt péntek este.

Magyar Péter többek között arról is beszélt, hogy őt, mint “jobboldali, nemzeti érzelmű embert” nagyon felháborította az, ahogy a jobboldali sajtó Rogán Antal vezetésével a köztársasági elnökkel bánt.

A Partizánnak adott interjújában beszélt a Fidesz „belső magjáról” és arról is, hogy Rogánnak mennie kell. Emellett felidézte, hogy mikor 2020-ban különváltak Varga Judittal, behívták a Karmelitába, és közölték vele, mit tehet. A „botos” verziót választotta, amiért cserébe a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt küldték rá – írja a Telex.hu.

Magyar azt is elárulta, hogy környezete óva intette attól, hogy közzétegye a posztját. Mint mondta, ezt korábban nem léphette meg, mert a rendszer tagja volt a volt felesége. Azzal is tisztában, hogy ezzel sok barátját elvesztette, véleménye szerint mindig tudták, hogy ő egy kritikus ember. Mint mondta, az egyetemi alapítványok átszervezésével sem értett egyet. Gulyás Gergelynek és Orbán Balázsnak mindig kifejtette, ha úgy érezte, a dolgok nem jó irányba mennek. Szerinte most ki kell mondani, ez így nem mehet tovább, ha „azt akarjuk, hogy a gyerekeink ne egy családi részvénytársaságban nőjenek fel”. Állítása szerint a múlt héten történtek adták meg neki a végső lökést.

Engem mélységesen felháborított mint jobboldali embert, ahogy a sajtó Rogán Antal vezetésével bánt a köztársasági elnökkel

– mondta. Magyar nem érti, a Fidesz-szavazók hogyan nyelik le, hogy Bayer Zsolt beleszálljon egy köztársasági elnökbe.

Az megengedhetetlen, hogy a saját emberünkkel így bánjunk.

Bántónak tartja azt is, ahogy a kormány hallgatott a botrány kirobbanása után.

Magyar Péter határozottan azon az állásponton van, hogy Rogán Antalnak “mennie kell”. Magyar meglátása szerint a botrány kirobbanása előtt Orbán Viktornak négy lehetséges utódja volt: Novák Katalin, Varga Judit, Szijjártó Péter és Gulyás Gergely. Most ketten kiestek.

Azt is elmondta:

A fontos döntések nem a kormányülésen dőlnek el, hanem a belső magban. Ide tartozik Rogán Antal, Gulyás Gergely, Orbán Balázs és Nagy Márton

Magyar arról is beszélt, szerinte a rendszer nem annyira stabil, mint amilyennek tűnik. Arra a kérdésre, hogy áldozatokat is hozna-e azért, hogy az ország jó irányban menjen, annyit mondott: „Whatever”. Magyar Péter állítása szerint nem fél:

Ha én lennék Rogán Antal, nagyon vigyáznék arra, hogy Magyar Péternek ne essen semmi baja.

 

Kőkemény üzenetet küldött a NER ellen forduló Magyar Péternek Juhász Péter


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló