Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Belföld

Hatalmas botrány Óbudán: 15 éves fiúval került szexuális kapcsolatba az általános iskolában dolgozó pedagógiai asszisztens

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.13 | 17:48

A Blikk szerint többször is akadtak már munkahelyi gondjai mássága miatt.

A III. kerületi általános iskolában pedagógiai asszisztensként dolgozó férfi büszkén újságolta el közösségi oldalán, hogy egy 15 éves fiúval folytat szexuális viszonyt. Ez a tény még abban az esetben is aggályos, ha a fiú egy másik iskola diákja.

Fotó (illusztráció): Pixabay
A szülők szerint egy ilyen alkalmazottnak nincs helye az iskolában.

A 39 éves férfi a közösségi oldalára feltöltött videókban büszkélkedett azzal, hogy ő 39 évesen megteheti, hogy egy 15 éves fiú a szeretője. Azt is kijelentette, hogy ő nem pedofil, mert a diák már elmúlt 14 éves és saját beleegyezésével létesítettek kapcsolatot

– írja a Blikk.

A szülők képviselői a lapnak azt mondták, “ha ez a fiú nem is Krúdys ez akkor sem helytálló”. Mint mondták, a gyerekek is látták ezt a videót, ők is így szereztek erről tudomást. A Blikk beszámolója alapján volt olyan, aki a rendőrséget is felkereste az ügyben,

akik azonban tehetetlenek mert nincs elvileg bizonyíték jogsértésre.

Horváth László budapesti büntetőjogász szerint Magyarországon a beleegyezési korhatár a 14. életév. Ennek értelmében aki betöltötte ezt az életkort az jogot formál a szabad szexuális életre:

A törvény nem tesz különbséget azonos neműek vagy különböző neműek közötti szexuális kapcsolatok között. Ám a 18. életévét be nem töltött személy jogilag még fiatalkorú, így a Büntető Törvénykönyv több olyan minősített esetre tér ki, amikor egy ilyen kapcsolatokban a felnőtt korú személy a fiatalkorú sérelmére bűncselekményt követ el. Tipikus példa erre, a hatalmi – vagy egyéb befolyási viszony, vagyis ha edző, nevelőszülő, tanár-diák vagy munkáltató-beosztott viszony áll a háttérben.

A Blikk birtokába jutottak azok a felvételek, amiket időközben törölt a férfi a közösségi oldaláról:

A live videóimban többször is említettem, 15 éves szeretőm van. Ez a tény sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy én 39, ő 15. Leggyakrabban erre azt kapom meg, hogy ez pedofilia. Ez egy mentális betegség, ezzel szemben én 14 év alatti fiúhoz sosem nyúltam és nem is fogok ilyen szándékkal. És miért is ne dolgoznék egy általános iskolában azért, mert meleg vagyok, amikor szigorúan betartom a törvényeket?

– idézi a lap.

Elmondása szerint csak viccelt.

B. Zsolt a Blikknek elmondta, valóban van egy 15 éves ismerőse, de a lapnak már azt állította, csak viccelt azzal, hogy szexuális kapcsolatban állnak:

Ez olyan, mintha azzal tréfálkoznék, hogy egy kutyával szexelek. A videóimat egy ideje már 18-as karikával látom el, így a diákok nem férhetnek hozzá. Nem titok, vetkőzős videóim is vannak a csatornákon, de ezeknek semmi köze a munkához, nem mosom össze a magánéletemmel a hivatásommal.

Az ATV beszámolója szerint B. Zsolt közösségi oldalain azt is többször jelezte, hogy nem egyszer került konfliktusba mássága miatt az iskola vezetésével. Elmondása szerint az egyik szakszervezet nyomására visszakerülhetett az intézménybe.

És még mielőtt megpróbálnátok bemószerolni minden hatóságnál, közlöm, hogy ez nem fog sikerülni. Engem olyan emberjogi szervezetek képviselnek, mint a TASZ, a Helsinki Bizottság, az Amnesty International, de még a PDSZ is

– fogalmazott korábban a férfi.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője, Nagy Erzsébet ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a férfi többször is úgy hivatkozott rá, mint aki segített neki az ügyben, pedig valójában csak jogsegélyt kért a szervezettől.

Nagy Erzsébet azt is kiemelte, nem tudtak arról, hogy 15 éves diákkal van kapcsolatban a férfi.

A PDSZ feljelentést tesz B. Zsolttal szemben.

Mivel valótlanságot állítva velünk takarózott ebben a minden pedagógus által elitélendő ügyben feljelentést teszünk B. Zsolttal szemben a jó hírnév megsértése miatt

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője is megszólalt.

Tamás Ilona Zsuzsanna elmondta, a tankerület tiszteletben tartja a másságot, ám a videók és annak tartalmai miatt a férfi nem maradhat gyermekek közelében, és már felmondták a munkavállaló szerződését.

Forrás: Blikk, ATV


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.