Belföld

“Tévedtem Novák Katalinnal kapcsolatban” – Rácz András nem tudta elképzelni “ezt a szintű romlottságot”

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.14 | 16:48

Rácz András Oroszország-szakértő a Facebookon tette közzé bejegyzését a kegyelmi üggyel kapcsolatban.

Nyilván nem tudom, hogy ez hogyan történhetett. De nincs okom azt gondolni, hogy háromgyerekes anyaként, a család iránt nyíltan és erősen elkötelezett politikusként Novák szándékosan rosszat akart volna akár egyetlen gyereknek is. Tényleg, elképzelhetetlennek tartom. Amiből az a következtetés adódik, hogy ami történt, az nem volt szándékos, hanem valakik, valahol nagyon nagyot hibáztak. Nem tudom, ez hogyan történhetett (nem vagyok jogász), de mivel a szándékosságot kizárom, ezért magyarázatként marad a hiba. Valami rettenetesen ostoba, adminisztratív hiba.

– fogalmazott múlt heti bejegyzésében Rácz.

Szerdai bejegyzésében felidézi a korábbi bejegyzését, mint írja, “amikor azt írta, hogy a pedofil bűncselekményben bűnsegéd K. Endrének adott kegyelem miatt Novák Katalinnak le kellene mondania, tényleg azt hitte, hogy a kegyelem valamiféle adminisztratív hiba miatt történhetett”.

Kiemelte, pontosan az történt, amit néhány napja még elképzelhetetlennek tartott.

Sajnos tévedtem Novák Katalinnal kapcsolatban. Ezt a szintű romlottságot nem tudtam elképzelni – és ezért elnézést kérek

Mint írja,

a helyzet az, hogy valójában viszont pontosan az történt, amit én elképzelhetetlennek tartottam. Azóta ugyanis kiderült (ezért fontos a független sajtó) Novák Katalin is, Varga Judit miniszter is PONTOSAN TUDTÁK, hogy K. Endrét azért ítélték el, mert pedofil bűncselekménynek volt bűnsegédje. Teljesen szándékosan, a tények pontos ismeretében engedték szabadon tehát.

Rácz úgy fogalmaz, hogy “ezt a szintű, szervilis romlottságot tényleg nem tudta elképzelni”.

Tudom, hogy korruptak, tudom, hogy a vezetők egy része a kelleténél jóval szorosabb kapcsolatot tart fenn az oroszokkal, tudok róluk egy csomó mindent (nem, nem fogom elmondani, legalábbis nem itt és nem most), de eddig azt hittem, hogy a pedofíliával kapcsolatos ügyek azért mégiscsak túl vannak azon a bizonyos morális határon. Tévedtem.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló