Belföld

Brutális hideg jön a februári tavasz után

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.15 | 10:48
  • trendindex: 5

Nincs okunk örülni, hogy idén korán jött a tavasz, lesz még böjtje a korai enyhe időnek.

Pixabay

A meteorológusok szerint a jelenlegi kellemes és eseménytelen időjárás még a hét hátralévő részében folytatódik, azonban vasárnap érkezik egy hidegbetörés, és pár napra beköszönt a tél Magyarországra. Molnár László, a Kiderül.hu munkatársa elmondta, hogy a poláris örvény összeomlása miatt megszűnik az eddig markáns nyugat-keleti irányú áramlás, és sarkvidéki hideget hozó légtömegek árasztják el Európa északi területeit.

Bár térségünkbe egyelőre nem tér vissza a tél, a hét hátralévő részére Molnár szerint enyhébb, északnyugati áramlás jellemző. A napi csúcshőmérsékletek 10-16 fok között alakulnak, és enyhe hajnali fagyok is előfordulhatnak. Hétvégén azonban újabb hidegbetörés várható, mely Skandinávia középpontjában indul, de Magyarországot is érinteni fogja. Vasárnap éjszakai fagyok és 5-10 fokos napi csúcsok várhatók, és északkeleten akár havazás is lehet.

A változásoknak köszönhetően jövő kedden az északi áramlás ismét nyugatira, északnyugatira fordul, és az időjárás újra melegedni kezd. A változások pontos mértéke azonban egyelőre nem látható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló