Belföld

Sebestyén Balázsék méltatlanul bántak egy idős asszonnyal – Eljárást indítottak ellenük

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.15 | 15:18

Ismét eljárást indított a médiatanács Balázsék miatt.

Megszégyenítették az ország karácsonyfájának adományozóját a Rádió1 Balázsék című műsorszámában tavaly november 29-én – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén. A testület szerint a műsorvezetők méltatlanul bántak egy idős asszonnyal, és ez a gyermekek bizonyos korosztályára káros tartalomnak minősült.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a műsorvezetők azzal vezették fel a kifogásolt adásrészt, hogy az említett idős hölgy (“Zsuzsa néni”) talán azért ajánlotta fel a fenyőt, mert meg akart szabadulni tőle, és így legalább nem kellett fizetnie a fa kivágásáért. Mivel a felajánló a téma ilyen módon történő felvezetését méltatlannak ítélte, nem kívánt megszólalni a műsorban. Balázsék egy darabig sikertelenül hívogatták őt, hogy megszólalásra bírják, aztán versenyt hirdettek a hallgatók körében, és jutalmat ígértek a leghitelesebb “Zsuzsa néni-imitátornak”.

A médiatanács megvizsgálta a III. korhatári kategóriába sorolt, 12 éven aluliak számára nem ajánlott médiatartalmat, és megállapította: azzal, hogy gúnyosan beszélgettek az ország karácsonyfáját felajánló idős asszonyról, Balázsék negatív magatartásmintát közvetítettek, kommunikációs fölényüket arra használták, hogy megszégyenítsenek egy idős asszonyt, aki felajánlásának köszönhetően került reflektorfénybe. Nyereményjátékot hirdetve arra biztatták a hallgatókat, hogy figurázzák ki az érintettet, ezzel pedig azt üzenték, hogy mást megszégyeníteni mulatságos.

A vizsgálat során felmerült annak eshetősége, hogy a műsorszámot a IV. korhatár-kategóriába kellett volna sorolni, azaz 16 éven felülieknek ajánlottan, és csak 21 óra után lehetett volna közzétenni, ezért a médiatanács eljárást indított a médiaszolgáltatóval szemben

– írták.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló