Üzlet

Hibrid munkavégzés: A munkavállalók egyötöde felmondana a szabályozás hiánya miatt

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.23 | 19:36

A hibrid munkavégzés bevezetése óta eltelt négy év ellenére még mindig számos kihívással kell szembenézniük a cégeknek és a munkavállalóknak egyaránt. A HR News "Hybrid Workplace Whiplash" című cikke szerint a brit vállalkozások 54%-a tapasztalja a munkatársak termelékenységének csökkenését a hibrid munkavégzés során, míg 47%-uk a munkavállalók ellenállásával küzd.

A legnagyobb problémát az okozza, hogy a cégek nem fektetnek be a megfelelő digitális eszközökbe és stratégiákba. Ennek következtében a munkavállalók egyötöde fontolgatja a felmondást.

Fotó: freepik.com

A felmérés szerint:

  • A munkavállalók 27%-a érzi úgy, hogy a hibrid munka során a brainstorming ülések nem elég átláthatóak.
  • A munkavállalók 37%-a szerint a feladatok csapaton belüli felelősségi köre nem egyértelmű.
  • A munkavállalók 41%-a számolt be arról, hogy emiatt egyes projektek nem érik el céljaikat.
  • A munkavállalók 71%-a szerint a vizuális eszközök kiemelten fontosak a hatékony együttműködés biztosításához, de csak 27%-uk kap megfelelő vizualizációs eszközt.

A hibrid munkavégzés sikeresebbé tételéhez a cégeknek a következőkre kell összpontosítaniuk

Stratégia kidolgozása

A hibrid munkavégzés hatékonyságának növeléséhez tudatosan kidolgozott stratégiára van szükség, amely magában foglalja a digitális eszközök bevezetését, a munkatársak közötti kommunikáció és együttműködés javítását, valamint a munkavállalók számára nyújtott támogatást.

Megfelelő digitális eszközök

A cégeknek be kell fektetniük a megfelelő digitális eszközökbe, amelyek lehetővé teszik a munkavállalók számára a hatékony együttműködést és a feladatok elvégzését. Ez magában foglalhatja a videokonferencia-platformokat, a projektmenedzsment-szoftvereket, a chat-alkalmazásokat és a vizuális együttműködési eszközöket.

Képzés

A cégeknek képzést kell nyújtaniuk a munkavállalóknak a digitális eszközök használatáról és az együttműködési készségeik fejlesztése érdekében. Ez segíthet a munkavállalóknak abban, hogy hatékonyabban dolgozzanak a hibrid munkakörnyezetben, és csökkentheti a frusztrációt és a túlterheltséget.

A hibrid munkavégzés sikeres lehet, ha a cégek hajlandóak befektetni a megfelelő eszközökbe és stratégiákba. A megfelelő támogatással a munkavállalók hatékonyabban tudnak majd dolgozni, és a cégek javíthatják a termelékenységet és az együttműködést.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló