Belföld

Aggasztó fordulat jön az időjárásban

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.21 | 09:48

A ragyogó napsütés után napon keresztül borús, fátyolfelhős időre számíthatunk.

Fotó: Wikipedia / Lutz Fischer-Lamprecht

Szerdán a szikrázó napsütés helyett felhős, sőt: néhol esős időjárással kell számolni Magyarországon – közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése.

Az enyhe időjárás lassan egész Magyarországon úrrá lesz, azonban a napfény sajnos csak elvétve tör elő a felhők közül. Az Ibériai-félsziget felett egy anticiklon helyezkedik el, amely meleg levegővel árasztja el a térséget. Spanyolországban és Portugáliában a hőmérséklet több helyen 20 fok felett lesz. A hideg, téli időjárás főként Észak- és Kelet-Európában tartja magát, ahol napközben több helyen fagy, és egy széteső frontból származó havazás is előfordul. A Brit-szigetek térségében hullámzó frontrendszer alakult ki, amely kisebb esőt és záport hoz magával.

A Kárpát-medencében tovább folytatódik az átlagosnál jóval enyhébb időjárás, bár szerdán egy újabb front érkezik, de elsősorban csak felhősödést okoz. A szerda éjfélig tartó időszakban Magyarországon változó, nagyrészt gomolyfelhős idő várható. Egy széteső front felhőzete is átvonul felettünk, ugyanakkor időnként kisüt a nap. Napközben több helyen megerősödhet az északnyugati szél. A hőmérséklet napközben 9 és 15 fok között alakul majd.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló