Belföld

Török Gábor: Alábecsültem Orbán Viktort

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.22 | 19:18

Török Gábor politikai elemző is reagált az új államfőjelöltre, aki ízig-vérig Orbán Viktor embere.

Ahogyan arról mi is írtunk, a Fidesz-KDNP jelöltje az államfői pozícióra Sulyok Tamás. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Sulyok Tamást jelölik Novák Katalin lemondása után a köztársasági elnöki tisztségre. A kormánypártok kihelyezett frakcióülésén Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy Sulyok Tamás a legmegfelelőbb jelölt a jelenlegi helyzetben. Az Alkotmánybíróság elnöke a politikai szempontokon túl is kiemelkedő személyisége és jogi hozzáértése miatt vált ki a Fidesz-KDNP szövetség részéről.

Ezt kell tudni az új köztársasági elnökünkről – aki hivatalosan még csak jelölt persze

Török Gábor politikai elemző máris reagált a hírre. Szerinte Sulyok Tamás áll az eddigi államfők közül a legközelebb az alkotmány szelleméhez.

“Alábecsültem Orbán Viktort. Vagy a helyzet kritikusságát. A miniszterelnök eddigi négy választása közül messze a mai áll a legközelebb az alkotmány szelleméhez. Még inkább: ez a mai esélyes csak arra, hogy megfeleljen annak. Kevés rá az esély, de az ellenzéki pártok helyében megfontolnám, hogy támogassák Sulyok Tamást.”

A jelenlegi állás szerint, ha a parlament kétharmados többséggel támogatja a Fidesz–KDNP jelöltjét, Sulyok Tamás lehet a köztársasági elnök, és az Alkotmánybíróság elnöki székét elhagyva költözhet a Sándor-palotába.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló