Belföld

Fontos! Ma napközben közel 20 fok is lehet, de riasztást adtak ki az egész országra

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2021.02.24 | 07:18

A Kárpát-medence időjárására szerda éjfélig továbbra is egy anticiklon lesz hatással, melynek következtében napos, valamint rétegfelhős, ködös területek váltakoznak majd.

Az esti, éjszakai órákban ismét egyre többfelé párássá válik a levegő, illetve köd, valamint alacsonyszintű rétegfelhőzet is képződik.

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

Szerdán az éjszaka képződő köd, valamint rétegfelhőzet néhol csak lassabban oszlik fel, de alapvetően az ország döntő részén több órára kisüt a nap. Kedd délután az északnyugati szél napközben főleg az Észak-Dunántúlon megélénkül, szerdán országszerte mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +4 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a napos területeken 11 és 19, a tartósabban borult, ködös tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Veszélyjelzésük szerint Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adták ki a figyelmeztetést.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló