Belföld

Hoppá! 7,5 év után visszatér a magyar piacra az Uber!

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.27 | 13:48

A népszerű autómegosztó szolgáltatást annak idején épp a taxisok lehetetlenítették el, most azonban a Főtaxi az, a mi visszahozza az Ubert.

Az Uber hét és fél évvel a kivonulása után ismét  visszatér Budapest utcáira egy egyedülálló együttműködés keretében.
A csavar: mostantól a Főtaxi szolgáltatásai is elérhetőek lesznek az Uber alkalmazásában. Ez az együttműködés már csak azért is különleges, mert az Uber először Európában kötött helyi taxiszolgáltatóval együttműködést. Az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata már kérelmezte a szükséges engedélyt a diszpécserszolgálati tevékenységhez.

Az Uber közleménye szerint 2023-ban, amikor a cég szolgáltatása már hét éve nem volt elérhető Magyarországon, az emberek közel 100 ezer alkalommal nyitották meg az alkalmazást Budapesten. Az Uber rendkívül népszerű volt Magyarországon, és hozzávetőlegesen 160 ezer felhasználót és 1200 sofőrt számláltak.

Az Uber 2016-ban hagyta el Magyarországot, miután a fővárosi taxisok lobbitevékenysége miatt bevezetett törvénymódosítás ellehetetlenítette működésüket az országban. Most a Főtaxival való partnerség révén újra elérhetővé válik Budapesten az Uber szolgáltatása.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló