Belföld

25 ezer liter zugpálinkát álcázták kutyapanzióval

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.02.28 | 12:18

Egy földalatti szeszfőzdében!

Több mint 25 ezer liter ismeretlen eredetű alkoholt foglaltak le két hónapja tartó átfogó ellenőrzésük során a pénzügyőrök egy szeszfőzdében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tavaly decembertől ez év január végéig tartottak szeszfőzde-ellenőrzéseket.

Földalatti szeszfőzde 25 ezer liter zugpálinkáját álcázták kutyapanzióval

Ennek során több ezer liter alkoholt foglaltak le. Decemberben országszerte 22 bérfőzéssel és kereskedelmi főzéssel foglalkozó szeszfőzdében tartottak váratlan ellenőrzéseket, és 18 esetben tártak fel szabálytalanságokat – közölte a NAV.

Az egyik ellenőrzéskor a szeszfőzdét és kutyapanziót is üzemeltető család ingatlanjain több mint 25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt.

A pénzügyi nyomozók a tulajdonost előállították, ellene jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Ez a bűncselekmény akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – írták.

Január végére a pénzügyőrök több mint kilencszáz főzdébe jutottak el, és megközelítőleg négyezer liter ismeretlen eredetű alkoholterméket foglaltak le.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.