Belföld

Közönségsiker volt az Ezüstgerely-kiállítás

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.28 | 18:18

A tavaly megújult Ezüstgerely Művészeti Pályázat az atlétika világát állította középpontjába.

023-as Ezüstgerely Művészeti Pályázat legjobb pályamunkáinak köszönhetően az atlétika képekben örökre megőrzött pillanatait az Allee Bevásárlóközpontban rendezett kiállításon.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságának keddi közleménye szerint a bevásárlóközpont kimutatásai alapján az egyik legforgalmasabb térben elhelyezett tárlat közel 700 ezer embert ért el négy hét alatt, így naponta 25-27 ezren láthatták az alkotásokat. Az államtitkárság háttérintézménye, a Nemzeti Sportügynökség által rendezett tárlat célja az érdeklődők inspirálása volt, hogy a sport váljon a mindennapjaik természetes részévé.

“Az atlétika az a sport, amelyet nemcsak évezredek óta művel az emberiség, hanem az élet mindennapi mozgásformáit is magában foglalja. Az atlétika tehát szó szerint az élet része. A kiállítással szerettük volna egyedülálló szemszögből bemutatni a sportágat, ezzel is maradandó élményt nyújtva a látogatóknak. Bízunk benne, hogy a tárlat többeket inspirált arra, hogy elkezdjenek sportolni” – mondta a kiállítással kapcsolatban Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az Ezüstgerely Művészeti Pályázat bírálóbizottságának elnöke.

A tavaly megújult Ezüstgerely Művészeti Pályázat az atlétika világát állította középpontjába. Az amatőr és professzionális kategóriában beérkezett több száz pályamunka a sportok királynőjének egyszeri, ám a fotókkal örökre megőrzött és generációknak is továbbadható pillanatait idézte meg. Ezt az élményt tárta a széles nyilvánosság elé az Allee Bevásárlóközpontban a legjobb negyven alkotást bemutató, január 15. és február 11. között megrendezett kiállítás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló