Belföld

Országszerte megjelennek a Google kamerás autói

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.06 | 14:38

A Google kamerás autói számos magyar várost vizslatnak végig idén tavasszal.

Idén tavasszal újra felbukkannak a magyar utakon A Google Streetview kamerás autói ismét  végig fotózzák a frekventáltabb magyar közterületeket.

A következő hónapokban az ország számos pontját,

köztük Sopront, Szekszárdot, Mezőtúrt, Szentest, Tapolcát, Karcagot, Baját és Miskolcot is felkeresik a Google Utcakép (Streetview) szolgáltatás fotóit készítő járművek. Az idei bejárás fő célja a Google városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen, mivel a közterületek gyakran változnak. A Google Utcaképnek köszönhetően a felhasználók virtuálisan bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, ezzel együtt pedig meglátogathatnak számos kulturális nevezetességet, például kastélyt és várat, illetve közelebbről is megtekinthetik az országban található nemzeti parkokat és egyéb természeti csodákat.

Magyarországon a Google Utcakép szolgáltatása éppen tíz éve,

azaz 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. Az autók mellett gyalogosan, valamint biciklivel kezdték el bejárni az ország különleges pontjait. Az indulás óta az utcák és utak mellett több gyalogos zónát is rögzítettek. Ennek köszönhetően megtekinthető többek között a Tihanyi Rév, a szegedi Dóm tér vagy épp a Börzsöny. A vállalat az Utcaképen keresztül olyan népszerű hazai látványosságokat is felfedezhetünk mint az Országház, a Halászbástya, a Budai Vár és a Hősök tere.

A Google elkötelezett a személyes adatok védelme iránt,

ezért a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.) elhomályosítására: ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.

Az Utcakép funkció nagyon népszerű

a Google Térkép (Maps) felhasználóinak körében. A szolgáltatás több mint 220 milliárd képet tartalmaz a világ minden tájáról, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkvidéket is. Elérhető asztali és mobileszközökön, valamint a Google Earth programban is. Az autók március 9-én, azaz csütörtökön indulnak útnak Magyarországon. További információ az Utcaképről, valamint a frissíteni tervezett hazai helyszínekről, útvonalról itt található.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.