Belföld

Ezek most a legnépszerűbb babanevek itthon – Mutatjuk a listát

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.09 | 12:18

Van pár meglepő a legnépszerűbb utónevek közt.

Mátét letaszították a trónról, Hanna viszont maradt a csúcson, legalábbis a Belügyminisztérium 2022-es névadási statisztikája alapján.

Illusztráció: Pixabay

A statisztika megmutatja, hogy melyik volt az a 100 keresztnév, amit a leginkább kedveltek és a leggyakrabban használtak az elmúlt, azaz a 2022-es évben Magyarországon – írja a Sassy.

A Máték a negyedik helyre csúszva kissé háttérbe szorultak, az elmúlt években mindig top 10-ben szereplő Dominik csúcsra tört és az első helyen végzett, összesen 1330 gyereknek kapta keresztnévként. Második helyen az Olivér, míg a harmadik helyen a Levente végzett.

A tíz legkedveltebb fiú név:

· Dominik

· Olivér

· Levente

· Máté

· Marcell

· Noel

· Bence

· Zalán

· Milán

· Ádám

A 10-es listából a tavaly előttihez képest a Dánielek estek ki, akik most csak a 12. helyet kapták meg 830 elnevezéssel. A 100-as listát Eliot, Dénes, Merse, Alexander és Iván zárja.

A lányoknál nem történt nagy változás, a Hanna keresztnév évek óta vezeti a toplistát, és idén is megtartotta vezető pozícióját, összesen 1131 újszülött kapta meg első utónévként. A top 3-ba a Léna 977 gyermek neveként és a Zoé, nem sokkal lemaradva 956 elnevezéssel került még be.

A tíz legnépszerűbb lány név:

· Hanna

· Léna

· Zoé

· Anna

· Luca

· Emma

· Olívia

· Boglárka

· Lili

· Mira

A listából jól látszik, hogy az Anna név ezúttal lecsúszott a dobogóról, pedig évek óta stabilan tartotta élmezőnybeli szereplését. A sort a lányoknál a Dorottya, Mirabella, Alexandra, Vanda és Annabella zárja. A KSH szerint tavaly összesen 88400 gyermek született Magyarországon.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.