Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Belföld

Megdöbbentő és tragikus videó a motoros és mentőautó brutális ütközéséről +18

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.25 | 11:48

Egy mentőautó megkülönböztető jelzéssel sietett egy terhes kismamához, amikor a Dembinszky utcából érkező motorkerékpár oldalról belecsapódott.

A BorsOnline által megszerzett felvétel tanúsága szerint a sebessége meglehetősen nagynak tűnik, valószínűleg a megengedett sebesség duplájával haladhatott.

A jogszabály szerint a szirénázva haladó mentőautó számára elsőbbséget kell biztosítani.

A KRESZ szerint  a megkülönböztető jelzést használó járművek a vasúti átjáró tilos jelzését, valamint a forgalmat irányító rendőr utasításait leszámítva valamennyi közlekedési szabályt jogosultak megszegni.

motor
Fotó:MTI/Mihádák Zoltán

A közlekedés többi résztvevőjének pedig kötelessége lemondani az elsőbbségéről velük szemben. Csakhogy ez után a paragrafus azt is kimondja:

a megkülönböztető jelzéses jármű vezetője ezen jogával csak abban az esetben élhet, ha meggyőződött a továbbhaladás teljes biztonságáról – úgy személy-, mint vagyonbiztonsági oldalról.

Ezeknek fényében nem egyértelmű a baleset jogi háttere. A mentőautó vezetőjének volt esélye arra, hogy észlelje a felé közeledő motort?

Ez nem egyértelmű, de az biztosan kijelenthető, hogy a vizsgálatot végző rendőri erőknek nem lesz egyszerű a dolga a felelősség pontos megállapításával.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.