Belföld

Apa, gyere, kezdődik – Oszlóban a Mi Hazánk, távoznak a magukat becsapottnak hitt tagok

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.05 | 12:25

Összesen 16 párttag távozott a váci alapszervezetből, miután megfosztották őket a tisztségüktől egy országos újraszervezés részeként.

Csereklye Krisztina, a Mi Hazánk Mozgalom váci szervezetének korábbi elnöke arról számolt be, hogy a váci alapszervezet 16 tagja hagyta ott a pártot, miután mindannyiukat megfosztották a tisztségüktől. “Ezúton erősítem meg a hírt, hogy az elmúlt héten 15 váci bajtársammal kiléptünk a Mi Hazánk Mozgalomból, miután az országos elnökség egy újraszervezési határozatban minden váci tagot megfosztott a szervezeti tagságától és tisztségétől” – írta Csereklye Krisztina közleményben.

Mindez azért furcsa, mert március elején Csereklye Krisztina akkor még arról posztolt, hogy már 20 aktív tagjuk van, és ezzel Vácon van a párt egyik legnagyobb alapszervezete. Ugyanakkor a váci Mi Hazánk oldalán a múlt héten jelentették be, hogy feloszlott az alapszervezet, és hogy a tagok kiléptek a pártból.

Csereklye úgy fogalmazott, az egységes kilépés elsődleges oka az országos elnökség irányába kialakult bizalmi válság, ” valamint a radikális, bajtársi szemléletünkkel összeegyeztethetetlen körülmények és döntések sorozata volt.” A korábbi elnök jelezte, hogy a kilépett, most már pártfüggetlen egység a továbbiakban is részt kíván venni a váci közéleti munkában, amelynek a megvalósulásáról folynak az egyeztetések.

A váci szervezet törzsállományának távozását követően nem maradt olyan személy, aki hatékonyan fel tudná vállalni a polgármesteri, illetve képviselőjelölti indulást, így a jelen helyzet alapján a Duna bal partvonalán, a szobi határtól Budapestig egyetlen városban sem indul jelölt a Mi Hazánk színeiben az önkormányzati választásokon – szemlézte az Index a vac.hu-nak eljuttatott közleményt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló