Belföld

Vitályos Esztert a rántott hús és a kávé között nevezték ki kormányszóvivőnek

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.09 | 16:45

Vitályos Eszter, a frissen kinevezett kormányszóvivő, a Magyar Nemzetnek adott interjújában elárulta, ebédszünetben kérték fel az egyébként igen komoly feladatra. Az interjú során megosztotta gondolatait a kormányszóvivői feladatra való felkészülésről és az új kihívásokról.

Vitályos Eszter kijelentette, hogy nem szokott megrémülni az új feladatoktól, és ha Orbán Viktor miniszterelnök alkalmasnak tartja őt a pozícióra, akkor ezt neki kötelessége vállalnia.

Azt is elmondta, hogy Csák János innovációs és kulturális miniszter közölte vele a felkérést egy kabinetülés közti ebédszünetben, majd pár nappal később személyesen is találkozott a miniszterelnökkel.

A kormányszóvivői munka természetéről szólva Eszter elmondta, hogy már előzetesen egyeztetett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárral, valamint Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölttel is, így már van fogalma a feladatokról és a követelményekről.

Célja, hogy a kormány intézkedéseit minél szélesebb körben eljuttassa a társadalomhoz, a lehető legérthetőbben. Hangsúlyozta, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) államtitkáraként szerzett tapasztalatait hasznosítja majd a kormányszóvivői pozícióban.

Kiemelte azt is, hogy fontosnak tartja az aktív jelenlétet a közösségi média platformokon, mivel ez segít abban, hogy jobban megismerjék őt és a munkáját.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló