Belföld

BREAKING! 300 ezer magyar kaphat oltást a jövő héten, most bárki jelentkezhet nem kell várni

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.20 | 13:48

300 ezer adag kínai Sinopharm-vakcinát tervez beadni a kormány jövő hét elején, ám ezúttal – most először – akárki sorba állhat az oltópontoknál, aki már regisztrált az oltásra.

Úgy néz ki elérkezhetett a vakcinálás azon szakasza, amikor már nem csak a társadalom egyre kevésbé érzékeny rétegeit hívják be, hanem bárki akit eddig nem oltottak még be, és regisztrált az jelentkezhet a koronavírus elleni oltásra, ugyanis lassan már több vakcina áll Magyarország rendelkezésére, mint ahányan eddig jelezték szándékukat az oltásra.

AFP

Értesülések szerint április 26-27-28-án, hétfőtől szerdáig egész Magyarországot érintő oltókampány várható, amely során 300 ezer adag Sinopharm-oltás kerül beadásra a lakosságnak.

A kormány erre egy külön honlapot hoz létre, ahol a már regisztráltak foglalhatnak maguknak időpontot és oltópontot, mely utóbbiak nyitva tartását a helyi kórházak szabják majd meg és hozzák nyilvánosságra az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben annak függvényében, hogy mely oltóponton mikor és hány embert tudnak éppen fogadni.

Kizárólag Sinopharm-vakcinával oltalak most, ami annak függvényében nem meglepő, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éppen szombaton jelentette be, hogy április végéig 1 millió adag kínai vakcina érkezik hazánkba.

Ilyen rendszer szerint eddig nem oltottak Magyarországon, de ezentúl elképzelhető lesz, hogy nem a háziorvos hív be, hanem előre megadott időpontokban bárki mehet oltópontra érvényes regisztráció és előzetes bejelentkezés fejében.

Egy fővárosi háziorvos már közösségi oldalán is megosztotta, hogy a praxisához tartozó páciensei részére Sinopharm-védőoltásra tud időpontot adni.

Az oltások beadása jövő héten hétfőn, kedden és szerdán lesz (2021.04.26-27-28) a háziorvosi rendelőnkben. Kérem, hogy csak akkor jelentkezzen, ha kéri az oltást

– írta a háziorvos!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló