Belföld

Pfizer vakcina: képek, videó a kígyózó sorokról az oltópontoknál

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.30 | 14:18

A Propeller.hu információi szerint a Honvédkórház Hungáriai körúti oltópontján is óriási sor alakult ki.

A közösségi médiában is elterjedt még az éjjel, hogy pénteken a Pfizer vakcinával oltanak, ezért várakoznak többen is akár csak lepattanó oltásért olvasóink beszámolója szerint a kórházak előtt.

A Honvédkórháznál van kollégánk, aki Facebook oldalunkon ÉLŐ videóban közvetíti az eseményeket.

Péntek hajnalban derült ki, hogy a Pfizer- oltásra – kórháztól függően – ma délelőtt 10 óra és este 9 óra között kerülhet sor. A miniszterelnök szerint a regisztráltaknak ma adják be a Pfizert, aztán hetekig kell várni erre a vakcinára, mert azokat félreteszik a 16–18 éveseknek.

A bejelentés után már reggel 7-kor lefagyott a rendszer, és azóta sem éledt újra.

Néhányan azonban mégis megpróbálnak vakcinához jutni az oltópontokon regisztráció nélkül.

Közben a Péterfy Kórház előtt is kígyózó sorokban várnak az emberek, még a rendőrséget is kivonult

Egy másik olvasónk beszámolója szerint a budapesti Péterfy Kórháznál fél-1 kilométeres sor alakult ki péntek délelőtt fél 11 körül. Volt némi hangos szóváltás is a várakozók között, talán ez lehetett az oka, hogy a rendőrség is megjelent a helyszínen, hogy biztosítsa a terepet.

A Propeller információi szerint azokat, akit időpontra érkeztek, előreengedték a sorban a Péterfyben, egyáltalán nem kellett várakozniuk. Az épületben már teljesen flottul ment minden olvasónk beszámolója szerint, bent már nem volt tumultus, és mindenki tartotta a másfél méteres kötelező távolságot is, természetesen maszkot viselve. Olvasónk elmondta, hogy a bejáratnál katonák ellenőrizték a regisztrációt, így a Péterfyben valószínű, hogy senki sem kapott “lepattanó” oltást.

Olvasónk szemfüles volt, és éjjel fél 1-kor regisztrált az oltásra, mert a Facebook Vakcinavadász csoportjában a Péterfy Kórházról jött ki elsőként az infó, hogy oda is lehet majd regisztrálni a Pfizerre.

Érthető, hogy főleg a fiatal, huszonéves korosztály állt ma sorban, azok, aki éjjel fent voltak, és még sikerült nekik a regisztráció a reggeli rendszer-összeomlás előtt. 

A koronavirus.gov.hu oldalán közben azt írják:

Az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján rendkívüli oltási akciót tartanak a mai napon. A regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor Pfizer vakcinára is megnyílt az online időpontfoglaló a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az oltásra – kórháztól függően – ma délelőtt 10 óra és este 9 óra között kerülhet sor.

Az időpontfoglaló honlap nagy terhelése miatt jelenleg karbantartás zajlik – jelent meg a cikk kiegészítésekén fél 10 körül.

Orbán: Ma még kaphat ilyen oltást, aki akar, legközelebb erre csak hetek múlva lesz lehetőség

A 16 és 18 év közöttiek oltása Pfizer-vakcinával az érettségiket követően, május 10-e után indul – tudatta a kormányfő. Jelezte, hogy szombattól a Pfizer-vakcinákat félre kell tenni a diákoknak. Ma még kaphat ilyen oltást, aki akar, legközelebb erre csak hetek múlva lesz lehetőség –  jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Oltás a Budapesti Irgalmasrendi Kórháznál, itt 540 adag Pfizert oltanak el ma.

Annyi vakcina van Magyarországon, hogy az összességében mindenki számára elegendő, aki be akarja magát oltatni. Most már csak az embereken múlik, hogy fölvegyék az oltást – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Leszögezte, még nem vagyunk túl a járványon, felelősségteljesen kell viselkednünk.

A vakcina olyan, mint egy golyóálló mellény: aki be van oltva, arról lepattan a vírus

– fogalmazott.

Felidézte: megkérdezték az embereket, és 65 százalék azt mondta, indokolt a különbségtétel a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és nem rendelkezők között. Ráadásul a nagykorúak között már többen vannak a védettek, és a többséghez kell igazodni – érvelt. Azt mondta, hogy az alkotmányossági aggályokat nem látták igazoltnak.

Forrás: Propeller.hu 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.