Belföld

Tragikus helyzetben vagyunk: lassan megfizethetetlenné válik az élet a magyarok számára

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.11 | 15:18
  • trendindex: 2

Az elmúlt egy évben az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább.

A Fővárosi Közgyűlés április 13-án módosította a taxirendeletet. A 33 százalékos emelést a jelentős üzemanyagár-emelkedéssel, valamint a megnövekedett inflációval és a minimálbér emelkedésével indokolták.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az ülésen közölte: a tarifaemelés a taxis szervezetek által kezdeményezett egyeztetéseken elért kompromisszumos megoldást tükrözi.

Kedden adta ki a KSH a fogyasztói árak áprilisi adatait. Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 8,5 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbiakat. Utoljára 2007. júniusban volt ilyen magas az infláció.

Az elmúlt egy évben az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább.

Egy hónap alatt átlagosan 1,0 százalékkal nőttek a fogyasztói árak. A maginfláció a februárihoz képest 1,0 százalékponttal 9,1 százalékosra emelkedett.

Pénteken az építőipar márciusi teljesítményét publikálja a KSH, és az ipari termelés márciusi részletes statisztikáit. Februárban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 42,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az idén januárinál a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján 13,3 százalékkal volt magasabb.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló