Belföld

Kiderült hogy fog működni a védettséget igazoló applikáció

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.12 | 19:18

Elméletileg napokon belül elérhető lesz a védettségi igazolvány applikációja.

Az oltottság ténye az elektronikus applikációval is igazolható lesz.

Aki a koronavírus elleni védőoltását megkapta, oltottságát – az oltási igazolvány mellett – elektronikus applikációval is igazolhatja majd.

– válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont, hangsúlyozva: az EESZT-mobilalkalmazás célja, hogy minden magyar állampolgárnak egyszerű és kényelmes megoldást nyújtson a koronavírus elleni védőoltások igazolására. Akár Androidos, akár iOS-es okostelefont használ.

A tájékoztatás szerint:

az applikáció az érintett azonosítását követően – az eeszt-ből szerzett adatok alapján – igazolja az illető koronavírus elleni védettségét. Az alkalmazás az oltott nevét, az érintett taj-számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát jeleníti meg.

Az adatok hitelesítése pedig QR-kóddal történik. Az érvényességét egy erre a célra kifejlesztett másik alkalmazással lehet majd ellenőrizni (EESZT Covid Control).

Az applikációt az első használat során az EESZT-ben regisztrálni kell. Ehhez elsőként be kell lépni az EESZT lakossági portáljára KAÜ-azonosítással (ügyfélkapu, e-személyiigazolvány, telefonos azonosítás), ahol a regisztráció néhány lépését elvégezve az alkalmazás használatra kész.

A regisztráció során továbbá meg kell adni egy hatjegyű PIN-kódot, ami szükséges lesz a későbbiekben az alkalmazás használatához.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.