Belföld

Téged is érinthet: gyanús sms-sel bombázzák magyarok százezreit!

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.12 | 07:18

Egyre többekhez jutnak el a gyanús sms-ek, amelyek olyanok, mintha egy ismert csomagküldő szolgáltatótól érkeztek volna. De mi is ez, és mi most a teendő?

Az elmúlt napokban Magyarországon és Franciaországban is gyanús sms-ekkel bombázzák az embereket, melyek egy csomagküldő szolgálat nevében érkeznek. Az üzenetekben hat számjegyű kódot küldenek a címzettnek, akit a szöveges üzenetben találnak meg. Az üzenetek a „Here’s your verification code” szöveget tartalmazzák, és egy olyan számról érkeznek, amelyet valós megrendelések esetén is használnak értesítésként az interneten vásárlók számára. Az üzenetek kéretlenül jönnek, még azokhoz is, akik soha nem kezdeményeztek semmilyen vásárlási folyamatot.

Bár a telefonszám, ahonnan az sms érkezik, megbízhatónak tűnik, senki sem tudja, hogy mi lehet az üzenetküldő célja, ezért az embereket óvatosságra intik. A személyes vagy bankkártyaadataikat senkinek ne add meg, és semmiképpen ne kattints az üzenetben lévő linkre. Érdemes élnünk a kétfaktoros azonosítás lehetőségével is, mely segít a felhasználói fiók megóvásában. A kétfaktoros autentikáció biztonsági beállítása két védelmi vonalat jelent, amelyek közül az egyik egy telefonra letölthető hitelesítő alkalmazás által generált biztonsági kód. Ez a rendszer nagyobb biztonságot nyújt a fiókok számára, és segít megóvni azokat a hackerek és adathalászok támadásaitól.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.