Belföld

Orbán Viktor újabb részleteket árult el a nyitásról, belengette a harmadik oltást is – mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.14 | 09:48

Szép eredménynek mondható, hogy az Európai Unióban átoltottság tekintetében Magyarország az első helyen áll, de nem szabad elfelejteni, hogy emberéletekről van szó – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A kormányfő hozzátette, hogy Karikó Katalinnal való csütörtöki találkozóján a professzor elmondta neki, hogy az általuk kifejlesztett módszerrel egy mutáns megjelenése esetén gyorsan tudnak választ adni. Orbán Viktor véleménye szerint a kutatónőre joggal lehet büszke minden magyar.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Van abban valami nagyszerűség, ha valaki Kisújszállásról kiindulva a ma élő legismertebb magyarrá válik

– mondta, hozzátéve:

ő az a magyar ember most, aki a védőoltásról jóformán „mindent tud”, ez pedig biztonságérzetet adhat nekünk.

Orbán Viktor szerint a nyugati országok egy-két hónappal mögöttünk járnak. A 16-18 év közöttiek oltása a legtöbb helyen fel sem merül, van ország ahol még a nyugdíjasokat oltják. A kormányfő köszönetet mondott a fiataloknak, akiknek mintegy fele annak ellenére regisztrált az oltásra, hogy ők a kevésbé veszélyeztetett korosztályba tartoznak.

Amint a diákok oltása befejeződött, átlagosan hetente 150 ezer adag körüli Pfizer vakcina lesz elérhető a lakosság számára, de más vakcinák folyamatosan felvehetőek.

Magyarország az az ország, amely a leghamarabb tud visszatérni a normális élethez. Azonban fontos emlékezni, hogy a járvány még itt van közöttünk, így mindenkit arra kér, tartsa be a szabályokat.

A következő jelentős enyhítések az ötmillió beoltott személy elérésénél következik. Ekkor jöhetnek a nagyobb rendezvények, a kijárási korlátozás megszüntetése.

De bizonyos tömegrendezvényeken védettségi igazolvány nélkül nem lehet részt venni, ezeket biztosan fent fogjuk tartani augusztus végéig-közepéig

– mondta. Zenés-táncos, tömeges rendezvények védettségi igazolvány nélkül nem lesznek látogathatók augusztus elejéig-közepéig Védettségi igazolvánnyal lehetséges, de erről inkább a hatmilliós számnál lehet beszélni.

Vakcina lesz bőven, éppen ezért jövő héttől arra kérik a külholni magyarokat, hogy regisztráljanak, mert Magyarországon is megkaphatják az oltást.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ősszel már egy harmadik, koronavírus elleni oltás beadását is megkezdhetik Magyarországon. A harmadik oltáshoz szükség vakcinamennyiség már a zsákban van

– mondta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló