Belföld

A holnapi időjárást sem tesszük a kirakatba. Illetve…

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.24 | 21:18

Általában hűvös időjárás lesz holnap, de nem mindenütt az országban...

A Kárpát-medence időjárás képét melegfront határozza meg. A két szó közül a front dominál, melynek hatására szórványosan alakulhat ki kisebb eső, zápor, éjszaka zivatar is. Kedd reggelre a tőlünk északnyugatra örvénylő ciklon hidegfrontja éri el térségünket. Az ország északkeleti harmadában

borult lesz az ég, kisebb eső, zápor valószínű.

A csapadékzóna mögött dél, délnyugat felől szakadozottá válik a felhőzet. Estétől ismét előfordulhat zápor, nagyobb eséllyel a nyugati és az északi tájakon zivatar is kialakulhat, délkelet felé haladva kisebb ennek az esélye. A zivatartevékenység az éjszaka második felére egyre inkább az északkeleti, keleti országrészre tevődhet át. Kedden az északnyugati megyékben egész nap erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Máshol napos, gomolyfelhős időre van kilátás.

A Dunántúlon kisebb eső, zápor, főleg a Tiszántúlon elszórtan zápor, néhol zivatar is lehet. Hétfőn a délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. Kedden az északnyugatira forduló légmozgás erősödik meg nagy területen. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de délkeleten 15, 18 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 16 és 28 fok között alakul, északnyugaton lesz hidegebb, délkeleten viszont egészen meleg, nyárias idő várható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.