Belföld

Olyan bejelentést tett Karácsony Gergely ami szinte egyedülálló Magyarországon

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.28 | 12:18

Az, hogy valami a tervezettnél korábban és nem később készül el, szinte példa nélkül áll.

Karácsony Gergely azt írta: a sok-sok év halogatás után elkezdett beruházás a határidő előtt, a költségkereten belül, az eredeti terveknek megfelelően, a teljes átláthatóságot biztosítva valósul meg, és ez – sajnos – Magyarországon kuriózum.

Másfél hónappal a tervezett határidő lejárta előtt, ősz helyett már nyáron befejeződik a Lánchíd felújítása

– jelentette be a főpolgármester szombaton a Facebookon.A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről pedig a fővárosiak dönthetnek a most futó Budapesti Lakógyűlésen.

A bejegyzés alatt megosztott videóban Karácsony Gergely elmondta azt is, hogy másfél hónappal hamarabb kezdik el a híd műszaki átadását, és már ezen a hétvégén el lehet sétálni a Lánchíd pesti oldala előtti sétányon.

A politikus a legfontosabbnak azt nevezte, hogy – ha a hatóságok elvégzik a dolgukat és kiadják a szükséges engedélyeket –, akkor már augusztus 20-án mindenki használhatja a Lánchidat.

És az, hogy mi lesz a Lánchíd szerepe a jövőben Budapest közlekedésében, hogy megmarad-e a közösségi és szelíd közlekedési módokat kiszolgáló hídként, vagy visszaengedjük az egyéni gépjárműforgalmat (…), ezt ti döntitek el a Budapesti Lakógyűlésen

– hangsúlyozta a főpolgármester a videóban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Nem vagyunk kint a vízből
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 11.