Belföld

Budapest, vigyázz! Jön a közlekedési-káosz

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2021.06.01 | 18:18

Nem elég nekünk a rakpart hétvégente, megkezdődnek a felújítási munkálatok, így június 16-án lezárják a Lánchidat is, sőt nagy eséllyel a Blaha Lujza tér is elesik a felújítások során.

A Lánchidat pedig jó időre lezárják.

A közösségi közlekedést választó, erre jövő 11 ezer utas az eddigi lánchídi átkelés helyett az M2 metrót veheti majd igénybe, de az Erzsébet híd felé is kerülhetnek

– mondta el Bodor Ádám, a BKK mobilitásfejlesztési igazgatója a cég kedd délelőtti háttérbeszélgetésén.

Budapest, vigyázz! Jön a közlekedési-Armageddon

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Lánchíd felújítási munkálatai várhatóan 2023 augusztusáig tartanak, majd elkezdik a műszaki átadás-átvételi eljárást, amely harminc napot vehet igénybe. A cél, hogy Budapest százötvenedik születésnapjára elkészüljön a főváros egyik legfontosabb műemléki építményének restaurálása, és a Széchenyi lánchíd ismét régi pompájában tündököljön.

Sőt, a Blaha Lujza tér felújítása a közbeszerzési eljárás eredményes lezárása esetén még július elején megindulhat. A munkálatok során teljesen megújul a térfelszín, akadálymentessé válik a közlekedési csomópont, fákat ültetnek a téren, és megteremtik annak lehetőségét, hogy a források biztosítása esetén visszaépülhessen a Rákóczi úti villamos és ahhoz közvetlenül kapcsolódhassanak a Népszínház utcai vonalak is.

– adta hírül az MTI.

Ehhez vegyük hozzá, hogy sok más úton is ideiglenes buszsávok jelennek meg majd, mert a tömegközlekedés működésének segítésére összefüggő buszkorridort hoznak létre a budai BAH-csomóponttól a Hegyalja úton, az Erzsébet hídon, a Rákóczi úton és a Thököly úton keresztül Zuglóig.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló