Belföld

Végre! Szépen lassan, de alakul a nyári idő

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.01 | 09:18

Ma szép, napos időre van kilátás, 20 fok feletti csúcsokkal.

Napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, északi, északkeleti szél többfelé élénk, főként Miskolc és Debrecen körül olykor erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 22 fok között várható. Késő estére 11, 16 fokra hűl le a levegő.

20 fokos meleg lesz ma Budapesten /Fotó: met.hu

Kedden napközben a maihoz hasonlóan óvatosan melegszik az idő, hol gyengébb, hol erősebb gomolyfelhő-képződés mellett legalább néhány órás napsütésre mindenütt számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Csütörtökön nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 6 és 12, a maximum 20 és 25 fok között várható.

Pénteken gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

Szombaton helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A minimum-hőmérséklet 8 és 15, a maximum 23 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap felhős időre van kilátás, azért néhol a nap is kisüt. Elszórtan várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló