Időjárás

Párás hőségben kaphatunk a nyakunkba hatalmas esőt

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.02 | 08:15

Az északi tájakon szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és sok napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, majd délután délnyugat felől egyre több fátyolfelhő sodródik fölénk, amiből több helyen lehet eső.

Az északi területeken néhol előfordulhat zápor, északnyugaton kis eséllyel zivatar is. Az eső mellett a délnyugati, nyugati szelet élénk, északkeleten erős lökések kísérhetik, a Nyugat-Dunántúlon viszont mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul.

Fotó: freepik.com

Éjjel délnyugat felől kisebb-nagyobb felhőtömbök érkeznek, majd nappal erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett általában több órára kisüthet a nap. A nap első felében főleg hazánk nyugati, délnyugati felén, majd máshol is sokfelé várható záporeső, zivatar. Felhőszakadás, jégeső is kialakulhat – számol be a Met.hu.

Hétfő hajnalban helyenként párás lesz a levegő. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugati szelet élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 10 és 18, délután 22 és 28 fok között valószínű.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló