Belföld

Iszonyú drága lesz idén belföldön nyaralni

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.03 | 14:18

Elképesztő drágulás jöhet a belföldi árakban is, különösen a szállodák kénytelenek nagyot emelni.

Erős belföldi és mérsékelt külföldi szezonra készül a hazai vendéglátószektor, az azonban már most biztos, hogy a turistáknak alaposan a zsebükbe kell majd nyúlniuk idén nyáron.

“Úti cél szempontjából még mindig a Balaton a sláger, de megerősödött a Tisza-tó, a Mátra térsége, Pécs, Villány vagy éppen Hajdúszoboszló. Budapest viszont egy speciális helyzetben van, hiszen itt korábban 90-95 százalékban külföldiek adták a vendégforgalmat: egyelőre úgy tűnik, hogy egyre több a magyar a fővárosban, de messze nem fogják tudni pótolni a kiesést, meg kell várni, míg visszaáll a rend.” – nyilatkozta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az ATV-nek. Hozzátette, hogy az energiaáremelkedés tovább ront a helyzeten, és hogy a SZÉP-kártyákon felhalmozódott rengeteg pénz most kerül majd a kasszákba végre.

Hangsúlyozta, hogy a szállodaiparban dinamikus árképzés van, nem mindegy, hogy ki mikor foglal: aki ügyes, az kedvezőbb árhoz juthat hozzá, az utolsó pillanatban viszont magasabb lesz az összeg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló