Belföld

Jó hírünk van, túrázók! Újra lehet látogatni a nemzeti parkokat

  • Szerző:nuus
  • 2020.06.19 | 09:18

Nyitnak a szabadtéri kiállítóhelyek, az állatparkok, a látogatóközpontok, a barlangok és folytatódnak a szakvezetéses túrák.

A veszélyhelyzet ideje alatt felértékelődött a nemzeti parkok tanösvényeinek szerepe, nagyon népszerűek voltak ezek az önállóan látogatható útvonalak a természetbe vágyók körében. Magyarország tanösvény-hálózata 186 útvonalból áll, és együttesen 1000 kilométer hosszan terül el, nagyrészt védett természeti területen. A nemzeti parkok tanösvényei azok számára nyújtanak élményt, akik vezetett túrák nélkül, önállóan szeretnék megismerni egy adott terület értékeit, ráadásul ezek a túrák más, nemzeti parki programokkal is összekapcsolhatók, így egész napos kikapcsolódást nyújtanak a családnak.

A közelmúltban olyan jelentős beruházások fejeződtek be a nemzeti parkokban, mint például a Kis-Balaton Látogatóközpont kialakítása, a Körösvölgyi Állatpark továbbfejlesztése. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság területén már birtokba vehetik a vendégek a szaporcai Kolokán Szállót, a Nagyharsányi Szoborpark részeként napokon belül átadják a nagyközönségnek a Kikerics panoráma sétányt és a hozzá kapcsolódó látogatóközpontot.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.