Tech

Betiltaná a Tik Tokot az állami informatikai eszközökön egy magyar párt

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.20 | 14:38

Az LMP az informatikai biztonsági törvény módosítását kezdeményezi annak érekében, hogy az állami és önkormányzati eszközökön ne lehessen használni a Tik Tokot.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a lépés kiberbiztonsági szempontból védené az államigazgatást és az országot.

A politikus kijelentette:

jelenleg a megfigyelési kapitalizmus időszakát éljük, amikor az óriás technológiai cégek az emberek “minden lépését megfigyelik az interneten”, de a tartózkodási helyüket is tudják.

Elismerte, hogy a kérdés más platformokkal kapcsolatban is felmerül, szerinte azonban a Tik Tok nemzetbiztonsági kockázata nagyobb. Annak üzemeltetői ugyanis ezer szálon kötődnek a kínai állam vezetéséhez, a személyes adatok így könnyen köthetnek ki Kínában.

Számos ország már lépett ez ügyben; többek között Nagy-Britannia, Belgium, Franciaország és Kanada betiltotta a platform használatát állami eszközökön, de az Európai Bizottság politikusai vagy alkalmazottai sem Tik Tokozhatnak a munkaeszközeiken

– mutatott rá Kanász-Nagy Máté.

Felidézte az LMP korábbi, tiltó kezdeményezését a Tik Tokkal kapcsolatban: gyermekvédelmi javaslatcsomagjukban a 18 évesnél fiatalabbak számára kezdeményezték a platform használatának korlátozását.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.