Belföld

Ár-horror a Balatonnál? Utánajártunk, mi az igazság

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.21 | 18:18
  • trendindex: 3

Több cikk szerint a Balaton immáron nem az átlagemberek nyaralóhelye, hanem a luxust keresőké.

Nincsenek könnyű helyzetben a balatoni vendéglátósok, ott vannak a rendkívül árérzékeny turisták, és az infláció, a munkaerőhiány.

A lángosinfláció jól mutatja, milyen árak várnak a turistákra idén nyáron a balatoni strandokon, és mennyivel drágult elmúlt évhez képest az evés-ivás a magyar tenger mellett. Sok vendéglátós szerint annyival drágábbak az alapanyagok, hogy minimum 15 százalékot kellett emelniük. Ahogy arról már beszámoltunk, az idei nyáron ezer forint alatt egy sima lángost aligha lehet majd megúszni.

Na de mi az igazság valójában, mennyibe kerül a hamburger, palacsinta, vagy egy korsó sör 2022 nyarán?

Leugrottunk egy a Balaton északi partján található, ám családias településre Balatonudvariba, hogy választ kapjunk a kérdésekre, és megmutathassuk nektek, mennyi az annyi.

Belépő:

A strandbelépő 8-19 óra között 600 forintba kerül, de van lehetőség 2 órás jegyet venni, ez 300 forint úgy ahogy a délutáni jegy is. Ezért WC-t és hideg vizes zuhanyzó helyiségeket, kültéri zuhanyzót, öltözőhelyiségeket, kerékpártárolót, vendéglátó egységeket, minősített gyermek játszóteret, gyermek animációs helyiséget, ingyenes strandröplabda pályát és focipályát, vízi sporteszköz kölcsönzőt, elsősegélynyújtást, vízi mentőszolgálatot, ingyenes parkolási lehetőséget és kerékpártárolót, valamint díjmentes közérdekű információs hangosbemondó szolgáltatást kapunk.

Sportolás:

Mi az idei év slágere? A vízi-bicikli az elmúlt évtizedek legkedveltebb, legnépszerűbb vízparti strandeszköze. A strandokon fellelhető vízi eszközök közötti vezető szerepe elvitathatatlan, ezért óránként 3000 ezer forintot kell fizetni, de ugyanennyibe kerül a SUP és a kajak is. Ám napágy is bérelhető, ennek díja pedig 800 forint egy napra.

Evés-ivás:

A strandon több büfé is várja a látogatókat. A sima lángos 950 forint, a sajtos-tejfölös már 1300. Az ételek tekintetében nagy a szórás, de az olyan népszerű ételek mint a hekk 6000 ft/kg áron kapható. Egy halászlé 2500 forintba, egy rántott ponty körettel pedig 2850 forintba kerül. Egy sült csirkemellért grillzöldséggel, vagy egy bécsi szeletért 3500 forintot kell fizetni, de kapható friss lecsó is 1990 forintért.

A gyros és a retró hamburger 1500 forint körül alakul, de egy somlóiért már 1300 forintot kell fizetni.

A sörök 600 forint körül vannak, 4 cl égetett szesz 950-1300 forint körül, de egy mojito vagy egy Aperol Spritz 1700 forintot kóstál. A fél literes üdítő üdítő 500 forint, a szóda 50 forint decinként.

Összefoglalva: valóban áremeléssel indult az idei nyári szezon, de a sajtóhírek általában a végleteket hangsúlyozzák, és simán lehet még jó áron szállást foglalni, strandra menni, és ott megebédelni a büfében, csak oda kell figyelni, mire is költünk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.