Belföld

Így cselezik ki a boltokat – vendégeikkel vásároltat hatósági áras élelmiszert egy balatoni hely

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.21 | 12:18

Úgy néz ki, a balatonlellei Pötyi megtalálta a tökéletes megoldást arra, hogyan lehet kicselezni a hatósági árazást, és a vendégek segítségével beszerezni az olcsóbb  alapanyagot.

De mi is az a Pötyi? Elmondásuk szerint Balatonlelle legjobb hangulatú, megújult pubja.

Megvannak a Pötyi finomságai?!

– tette fel a kérdést a Facebookon az étterem vezetősége, majd elmondták, hogy ezek elkészítéséhez rengeteg lisztre van szükségük, azonban a mennyiségi korlátozás az útjukba áll.

Orbán Viktor a Facebook oldalán jelentette be januárban, hogy 6 élelmiszer árát állítják vissza a 2021. októberi szintre, ez azonban egyből beindította a felvásárlási hullámot, annak ellenére, hogy csak magánszemélyekre vonatkozott.

liszt

Sok bolt azonban arra panaszkodott, hogy az éttermek sok esetben nem számlára veszik az alapanyagot, hanem magánszemélyként, így nyomott áron juthatnak hozzá. És ekkor jött a mennyiségi korlátozás.

Az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó tartós élelmiszerekre vonatkozóan mennyiségi korlátozást vezet be februártól a Lidl Magyarország

– derült még ki január

legvégén, eszerint a maximálisan vásárolható mennyiség, vásárlásonként búza-finomlisztből maximálisan 10 kg vásárolható.

Bízunk benne, hogy a Mi tökéletes vendégkörünk, azaz Ti tudtok segíteni ebben Találkozzunk hétfőn (06.20) 15:00-kor a balatonlellei LIDL-nél és csinálunk egy közös bevásárlást!

– írta Facebook oldalán a PÖTYI – The Life.

Láttad már legújabb videónkat? Ha nem akkor nézz bele, mielőtt tovább olvasnál!

Cserébe pedig 10 darab Pötyi shot-ot kap mindenki, aki elmegy velük. Az azonban nem egyértelmű, hogy ez csak egy marketing fogás, vagy valóban megéri a 15 forinttal olcsóbb lisztért 10 darab Pötyi shotot adni, amikor az éttermi beszállítók korlátlan mennyiségben tudnak lisztet szállítani.

Az eseménnyel kapcsolatban kerestük a Lidl magyarországi képviselőjét is, amennyiben válaszolnak, cikkünket frissítjük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló