Időjárás

Baj van: nem látszik, hogy mikor érhet véget a hőhullám

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.10 | 09:33

Napok óta komoly hőhullám tombol a Kárpát-medencében, és a hét végéig még tovább emelkednek a napi maximumok.

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint délutánonként a 40 fokot is megközelítjük majd, és a hét elejét leszámítva csapadékra sincs sok esély. De meddig tarthat ez a szörnyű hőhullám? Nos, a modellek egyelőre azt mutatják, hogy a következő bő egy hétben nem várható érdemi változás – derül ki a meteorológiai szolgálat kommentjéből.

A diagramok jelenleg ezt mutatják:

Hőhullám Magyarországon
Grafika: HungaroMet Zrt.

 

Hőhullám, csapadék alig – ez várható a héten

Kedden napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet néhol időnként élénk lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 14-23, a maximum 30-37 fok között alakul.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre kell számítani, a csapadéknak kicsi az esélye. Helyenként megélénkül az északkeleti, majd a délkeleti szél. Hajnalban 15-24, délután 32-38 fok várható.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, de egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 17-25, a csúcsérték 33-39 fok között valószínű.

Pénteken is napos idő lesz, gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a keleti, majd déli szél. A hajnali 18-25 fokról 34-40 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton is napos időre kell készülni gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, elvétve záporral, zivatarral. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a Dunántúlon élénkülhet meg helyenként az északnyugati szél. Hajnalban 19-26, délután 33-40 fok várható.

Vasárnap az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Megélénkül, több helyütt megerősödik az északi, északnyugati szél. A hajnali 17-26 fokról 29-38 fok közé emelkedik a hőmérséklet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló