Belföld

Érik a vízkorlátozás a budai agglomerációban

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.14 | 19:18

Vízkorlátozás jöhet 15 Budapest környéki településen.

A DMRV tizenöt, Budapest környéki agglomerációs település – Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu, valamint Üröm – lakóit kéri arra, hogy

mérsékeljék ivóvíz fogyasztásukat a következő napokban,

a vízellátás zavartalansága érdekében. A DMRV Zrt. Facebook-oldalán tette közzé a felhívást. Az ok a másodfokú hőségriasztás és a megnövekedett ivóvíz-igény mellett az, hogy az átgondolatlan „rezsicsökkentésnek” becézett fideszes politikai termék miatt a magyar vízközmű hálózat tragikusan leromlott állapotba került.

Az első fokú vízkorlátozás alá eső településeken tilos

a házi kertek és közparkok locsolása reggel 6 és este 11 óra között, az utak, járdák vízzel történő mosása, az automata öntözőberendezések működtetése, az autók tömlős mosása és az úszómedencék feltöltése. maradhasson, szúrta ki az Időkép.

Elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el szerda éjfélig

Szentendrén, illetve visszavonásig Pomázon is. A tájékoztatás szerint nem kizárt, hogy később Leányfalun, Pilisvörösváron, Solymáron, Csobánkán és Pilisszentivánon is elrendelik a korlátozást. A hőség az előrejelzés szerint szerdán tetőzik, késő délután, este már többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Tragikus a vízhelyzet, húsz Budapest környéki település hirdet vízkorlátozást


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló