Belföld

Szijjártó Péter elárulta: kész a háborús vészhelyzeti forgatókönyv a magyarok számára

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.15 | 18:48

Magyarországnak is fel kell készülnie arra, hogy szükség esetén megvédje magát.

Szijjártó Péter külügyminiszter a C5 közép-európai kezdeményezésre létrehozott tanácskozás után arról beszélt, hogy vannak vészhelyzeti forgatókönyvek arra az esetre, hogyha a háború elérné Kárpátalját és ezzel magyar emberek életét veszélyeztetné – írja a Blikk.hu.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, szükség esetén az anyaország meg tudja védeni a Kárpátalján élő, mintegy 150 000 fős magyar lakosságot.

Szijjártó úgy látja, Magyarország továbbra is olyan politikát folytat, amivel nagyon csekély esélye van annak, hogy belesodródjunk a háborúba. Elmondta, hogy szerinte van már elég szankciós döntés, a nyugatnak innentől kezdve a békére, vagy legalább a tűzszünetre kellene koncentrálni.

Mint minden olyan országnak, amelynek szomszédságában háború folyik, Magyarországnak is fel kell készülnie arra, hogy szükség esetén megvédje magát.

Nálunk is készültek háborús vészhelyzeti forgatókönyvek, a magyar katonaság kivonása a határvédelemből is részben erről szól

– hangsúlyozta a külügyminiszter, aki úgy gondolja, nem valószínű, hogy az ukrajnai háború rövid időn belül véget érne.

Szijjártó Péter megerősítette, Magyarország fenntartja a lehetőséget arra, hogy Budapesten tartsák meg a béketárgyalásokat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló