Belföld

Orbán régi harcostársa nyíltan letolvajozta Lölőt Tusványoson

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.23 | 16:20
  • trendindex: 12

Bizonyos értelemben ez volt a Fidesz őszödi beszéde.

Pesty László rendező, Orbán Viktor régi harcostársa, aki mintegy 35 éve – még az “illegalitás” idejétől – van a Fidesszel, elég bizarr okfejtésbe kezdett egy kerekasztal beszélgetésen, amely a konzervativizmus jövője körül forgott.

„Az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, ez ugyanaz, mint a Lölő-jelenség Magyarországon, a Lölő-klán, a Biden-klán, a kirakatban lopunk, csalunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem mind a kettő.”

A felvételen látszik, hogy Pesty mellett ülők – például Bayer Zsolt – kissé meglepődtek, de senki sem reagált az állításra. Érthető, hogy a 444 aztán rákérdezett, miről is van szó, pontosan kire gondolt a “Lölő” kifejezéssel.

Ez az ország legjobb és legnagyobb összművészeti fesztiválja, idén sem okoz csalódást, és még közel egy hétig tart! Ilyen a 32. Művészetek Völgye!

Pesty erre azt válaszolta, hogy alapvetően Joe Biden amerikai elnökről beszélt, azt sugallta, hogy az ő tevékenysége káros a Demokrata Pártnak. Azonban hozzátette, hogy nem tudja pontosan, kikre vonatkozik ez a “Lölő” elnevezés Magyarországon, de úgy véli, hogy az bármilyen olyan jelenséget jelölhet, ami károsítja a magyar konzervativizmust.

A riporter erre rámutatott, hogy a magyar honfitársak Mészáros Lőrincet nevezik így. Pesty László erre azt felelte, hogy ő azt hitte, hogy Szíjj Lászlót.

“Az a baj, hogy én egy csökkent értelmű medvebocs vagyok, összevissza beszél az ember, összetéveszti Szíjj Lászlót Micimackóval, vagy esetleg a Fülessel, mondtam, amit mondtam, aki érti, érti, aki meg nem érti … az érti.”

– magyarázkodott Orbán Viktor régi harcostársa ködösen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.